4 skäl till varför svarta förpackningar är populära

Beräknad lästid: 3 min
4 Reasons Why Black Packaging Is Trending

Om du undersöker olika typer av förpackningar för din nästa produkt på marknaden, är det viktigt att utforska många val, inklusive vissa färger. Svarta förpackningar är ett trendalternativ för producenter av otaliga produkter. Låt oss utforska varför detta är och några av fördelarna med en förpackning i noir-stil.

Ändra åsikt 

Forskning visar att färg påverkar åsikter och känslor. Till exempel kan rött utlösa känslor av ilska och aggression medan pastellfärger ses som mer lugnande. När det gäller svart är detta förknippat med sofistikering, mystik, lyx och överflöd.

Det kan bidra till att skapa idén om att en produkt är dyr eller värdefull. Det kan också utlösa en känsla av förundran eller intriger hos en målgrupp.

Gör ett intryck 

Även om svarta förpackningar är ett trendigt alternativ på sistone, är det fortfarande inte allmänt omfamnat av företag som är en del av vissa branscher, inklusive kosmetikasektorn. Företag inom denna sektor kommer att välja ljusare förpackningar för att återspegla hälsa och välbefinnande. Av denna anledning kan den rätta svarta förpackningen hjälpa vilket varumärke som helst att sticka ut och sätta sin prägel.

Berätta en historia

Marknadsföring handlar om att berätta en historia och du kan använda svarta förpackningar för att göra detta. Till exempel kan en svart flaska tyda på att en kosmetisk produkt är designad för nattbruk.

Skapa en tom duk

En sista fördel med svart förpackning är att den kan användas för att skapa en tom duk för vilken produkt som helst. Det betyder att du kan undvika några av de negativa idéer eller uppfattningar som människor förknippar med andra nyanser. Det är ett säkert, minimalt designalternativ för alla produkter du säljer.

Svarta förpackningsalternativ 

Black and Silver Aluminium Bottles

Nu när du förstår de viktigaste fördelarna med svarta förpackningar, låt oss utforska några av de tillgängliga alternativen. Detta inkluderar:

  • Kartongrör
  • Aluminiumflaskor
  • Stå upp påsar
  • Kombinationsförpackning
  • Presentburkar
  • Ljusburkar 

Alla dessa grossistförpackningsalternativ är tillgängliga med svart design. Att kombinera denna nyans med en specifik typ av förpackning ger viktiga fördelar.

Till exempel kommer svarta flaskor att lyfta alla varumärken och skapa en lyxig image för vattenbaserade produkter. Detta inkluderar krämer, kosmetika och till och med drycker.

Stand Up-påsar är ett mångsidigt val för otaliga torrfoder och en svart design gör att både bilder och text sticker ut. Detta kan göra dina produkter mer iögonfallande och fängslande.

Svarta ljusburkar är ett stilrent val som passar vackert in i modern inredning. De påminner också människor om natten vilket är ett annat exempel på hur svarta förpackningar kan hjälpa dig att snurra en historia med dina produkter.

Eller, vad sägs om en svart presentburk? Svart är ofta allmänt förknippat med idén om mystik. Så om du väljer det här alternativet kan du se till att folk är ivriga att ta reda på vad som är gömt inuti.

Vi hoppas att du har funnit den här artikeln informativ och intressant. Undrar du om svart förpackning kan vara rätt val för din produkt eller ditt varumärke? Här på Tinware Direct har vi ett underbart urval av svarta förpackningar i grossistledet att välja mellan.


Du kanske också gillar Visa alla

Ferrero Roche

Corporations Across EU Embrace Sustainable Packaging

Big brands are now exploring sustainable packaging. Discover more.

Heart shaped tin packaging

Metal TIns: Det bästa förpackningsvalet för EU:s konsumenter

Fördjupa dig i bakgrunden till den ökande populariteten för metallförpackningar bland dina kunder.

Sustainability: protecting the environment

Att välja hållbara förpackningar: ett nyckelsteg mot att rädda planeten

Det är ingen överdrift: rätt förpackningsbeslut kan påverka vår miljö avsevärt. Oavsett om du är en småföretagare eller en del av ett små och medelstora företag, är dina val viktiga. Även om byte t...