Är det dags att utforska flexibla förpackningar?

Beräknad lästid: 2 min
Is It Time To Explore Flexible Packaging?

Ett av dina primära mål när du driver ett företag bör vara att göra din tjänst så användarvänlig som möjligt. Om du tittar på hur du gör detta med din produktförpackning, kanske du vill utforska flexibla förpackningar. Flexibel förpackning passar alla produkter och är ofta brevlådevänliga. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att en kund missar en leverans eller behöver hämta din produkt utanför dörren.

Ett populärt val av flexibla förpackningar är ståpåsar. Som namnet antyder är dessa påsar fristående vilket ger en unik och effektiv marknadsföringsmöjlighet. De är också lämpliga för att hålla tunga vikter, helt anpassningsbara och till och med ekonomiska.

Ursprunget till ståpåsar

Stand Up-påsar designades ursprungligen av Louis Doyen redan 1962. Doyen var angelägen om att uppfinna ett lättare alternativ till glasburkar för produkter som behövde konserveras under transporten. Även om moderna ståpåsar liknar den ursprungliga designen, har det skett flera betydande förändringar under åren.

Utvecklingen av ståpåsar

Så här har ståpåsar eller doypacks utvecklats för att möta behoven hos en modern konsumentbas.

Miljövänlig

Det är viktigare än någonsin att alla förpackningar som skapas för produkter är hållbara och lätta att kassera utan att skada planeten. De goda nyheterna på denna front är att ståpåsar finns i material som är helt biologiskt nedbrytbara och industriellt komposterbara. Det betyder att de kommer att bryta ner helt och till och med kunna gynna den omgivande jorden.

Böjbar men inte brytbar

Vi nämnde att en av de viktigaste försäljningspunkterna för flexibla förpackningar är att den är böjbar och passar vilken produkt som helst. Även om detta är sant, är det också värt att notera att dessa påsar är rivsäkra. De kommer att hålla produkterna säkra under transport och det är ytterligare en anledning till att de är bra för ett så brett utbud av föremål.

Nya funktioner

Under åren har dessa påsar designats med spännande nya funktioner. Detta inkluderar värmeförseglingsbara förslutningar samt blixtlåsförslutningar. Blixtlåset kan också tillverkas av biologiskt nedbrytbar bioplast så att du inte behöver få panik över att småbitar lämnas kvar. Du kan till och med få påsar med fönster som är gjorda av samma material. Detta gör doypacks mycket presentabla utan att ge avkall på några av deras miljövänliga fördelar.

Mycket mångsidig

Medan de ursprungligen designades för ömtåliga föremål, används påsarna nu för en lång lista med produkter och föremål. De kan till exempel användas för att paketera kläder, komplettera pulver, godis och mycket mer. Det är bara en fråga om att hitta den perfekta stilen på ståpåsen för föremålet du säljer.

Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att lära dig allt du behöver veta om förpackning av stående påsar. Om du tycker att detta är rätt val för din produkt har vi ett urval av påsar som du kan utforska.


Du kanske också gillar Visa alla

Heart shaped tin packaging

Metal TIns: Det bästa förpackningsvalet för EU:s konsumenter

Fördjupa dig i bakgrunden till den ökande populariteten för metallförpackningar bland dina kunder.

Sustainability: protecting the environment

Att välja hållbara förpackningar: ett nyckelsteg mot att rädda planeten

Det är ingen överdrift: rätt förpackningsbeslut kan påverka vår miljö avsevärt. Oavsett om du är en småföretagare eller en del av ett små och medelstora företag, är dina val viktiga. Även om byte t...

Repurposed clip lid packaging

Låsa upp potentialen: 8 kreativa sätt att återanvända våra förpackningar

Vi har tagit fram spännande upcyclingidéer för våra förpackningar som du kan dela med dina kunder.