Bästa livsmedelsvarumärken lanserar nya hållbara förpackningar

Beräknad lästid: 2 min
Pringles crisps

Hållbar förpackning har blivit en viktig faktor för företag när de utarbetar marknadsföringsstrategier för nya och gamla produkter. Som sådan bör det inte komma som någon överraskning att stora varumärken ändrar sina förpackningar för att vara mer miljömedvetna 2024.

Pringles

Pringles meddelade nyligen att de har lanserat nya återvinningsbara rör för sina produkter. För närvarande exklusivt tillgänglig i den brittiska stormarknaden Tesco, förpackningen förväntas dyka upp i andra butiker senare under året. Förpackningen har en pappersbas som ersätter den ursprungliga metalldesignen. Den ursprungliga förpackningen ledde till att varumärket kallades ut som en av de sämsta livsmedelstillverkarna för återvinningsbarhet 2017. De nya rören krävde en investering på 86 miljoner pund i ny teknik från varumärket.

Företaget rapporterar att det förväntar sig att sälja 48M rör från Tesco i år. Förutom att vara mer hållbar håller förpackningen crips fräscha och skyddar dem från att gå sönder.

Flora

Flora är en annan livsmedelsleverantör som tar steg för att bli mer hållbar 2024. Verksamheten har lanserat en ny form av pappersförpackningar för sina växtbaserade produkter som tros vara en världsnyhet. Nollplastbehållarna är oljesäkra, vattentäta och lätta att återvinna. Floras moderbolag Upfield ser behållarna som ett steg mot att ersätta så många som två miljarder plastbehållare till 2030. Enligt verksamheten kommer detta att bidra till att minska plastavfallet med mer än 25 000 ton.

Upfield siktar också på att förpackningen ska vara hemkomposterbar till 2025. Enligt verksamheten krävde förändringen fyra års utveckling.

Vårt perspektiv

Hållbarhet bör stå högst på din önskelista när du väljer eller designar förpackningar för dina produkter 2024.

Detta är viktigt oavsett om du undersöker en omdesign för en befintlig produkt eller om du förbereder att lansera en helt ny produkt på marknaden.

Företag som vill utforska mer hållbara förpackningsval har flera möjligheter. Kraftpappers stående påseförpackningar är komposterbara och kommer att gynna den omgivande jorden när den bryts ned. Den flexibla förpackningen är perfekt för brevlådeleveranser och kan användas för att förpacka otaliga produkter inklusive pulver, godis, kex och till och med kläder.


Du kanske också gillar Visa alla

Heart shaped tin packaging

Metal TIns: Det bästa förpackningsvalet för EU:s konsumenter

Fördjupa dig i bakgrunden till den ökande populariteten för metallförpackningar bland dina kunder.

Sustainability: protecting the environment

Att välja hållbara förpackningar: ett nyckelsteg mot att rädda planeten

Det är ingen överdrift: rätt förpackningsbeslut kan påverka vår miljö avsevärt. Oavsett om du är en småföretagare eller en del av ett små och medelstora företag, är dina val viktiga. Även om byte t...

Repurposed clip lid packaging

Låsa upp potentialen: 8 kreativa sätt att återanvända våra förpackningar

Vi har tagit fram spännande upcyclingidéer för våra förpackningar som du kan dela med dina kunder.