Metallburkar: Det bästa förpackningsvalet för EU-konsumenter

Beräknad lästid: 2 min
Heart shaped tin packaging

Vilket förpackningsmaterial fångar konsumenternas fantasi? En ny undersökning tyder på en lutning mot metallförpackningar, särskilt plåt och aluminium. Undersökningen, ledd av Eviosys, avslöjar att 63 % av köparna identifierar metallförpackningar som en grönare förpackningslösning, vilket överskuggar de vanliga plastförpackningarna.


2024 års underlag avslöjar vidare att häpnadsväckande 90 % av europeiska företag antingen häller pengar på eller granskar hållbara förpackningslösningar.


Vad gör metallförpackningar till en hit hos kunder?


Från hållbarhetslinsen tar metall kronan. Anmärkningsvärda 80 % av den använda metallen stannar i slingan och är mindre sannolikt att bidra till kontinentens deponiproblem. Anmärkningsvärda 94 % av konsumenterna erkänner att miljöfördelarna med metallförpackningar påverkar deras shoppingval. Men hållbarhet är bara en aspekt av historien.


Metallförpackningar rankas också högt vad gäller motståndskraft, vilket garanterar produktsäkerhet under transport och därefter. Konsumenter upptäcker ofta alternativa användningsområden för metallförpackningar, med metallburkar som vanligtvis används för att lagra smycken.


Visuellt tilltalande, aluminium- och plåtbehållare är en syn för ömma ögon och kommer säkert att väcka konsumenternas intresse. Studier tyder på att varor inkapslade i metallförpackningar ses som lyxartiklar eller sådana som uppfyller riktmärken för högre kvalitet.


Att övervinna affärshinder


Trots de uppenbara fördelarna brottas företag med hinder när de går över från andra förpackningstyper som plastbehållare.


För 33 % av företagen är kostnaden den största stötestenen. Även om metallförpackningar är kostnadseffektiva, är utgifterna inte begränsade till behållarna. Aspekter som kundutbildning och marknadsföringsinitiativ bidrar till den totala kostnaden. Andra företag pekar ut materialtillgänglighet (14 %) och komplikationer i leveranskedjan (19 %) som avgörande faktorer när de ändrar sina förpackningspreferenser.


Ändå är steget mot hållbarhet obeveklig. Det förutspås att 45 % av företagen kommer att migrera till 100 % återvinningsbara förpackningar till 2027, och i slutet av nästa decennium kommer 90 % av företagen att anta denna förändring.


Denna trend är inte häpnadsväckande eftersom beslutsfattare, miljöpartister och marknadsföringsexperter är överens om att hållbara förpackningar är avgörande för att uppfylla framtida koldioxidmål.
När det kommer till återvinningsbarhet erbjuder bara två material en obegränsad lösning: glas och metall. Allt annat material kommer i slutändan att förvandlas till avfall.


Vår exceptionella metallförpackning


På Tinware Direct presenterar vi ett brett utbud av metallförpackningar i olika storlekar och design. Våra aluminiumburkar, gynnade för att omsluta kosmetiska föremål som krämer, tvålar och utvalda livsmedel, är en kundfavorit.


Alternativt är våra plåtburkar det bästa valet för ett brett utbud av produkter, från ljus till torrfoder, pulver, husdjursfoder och mycket mer.
Vi har åtagit oss att hjälpa företag över hela världen alla sektorer att kliva in i den cirkulära ekonomin med genuint hållbara förpackningar. Ta kontakt med vårt team idag för att ta reda på mer.


Du kanske också gillar Visa alla

Ferrero Roche

Företag i hela EU anammar hållbara förpackningar

Stora varumärken utforskar nu hållbara förpackningar. Upptäck mer.

Heart shaped tin packaging

Metallburkar: Det bästa förpackningsvalet för EU-konsumenter

Gå in i logiken bakom metallförpackningarnas ökande popularitet bland din kundkrets.

Sustainability: protecting the environment

Att välja hållbara förpackningar: ett nyckelsteg mot att rädda planeten

Det är ingen överdrift: rätt förpackningsbeslut kan påverka vår miljö avsevärt. Oavsett om du är en småföretagare eller en del av ett små och medelstora företag, är dina val viktiga. Även om byte t...