Miljövänlig förpackning för kosmetika

Beräknad lästid: 2 min
Eco-friendly Packaging For Cosmetics - Tinware Direct

Kosmetika är en viktig del av de flesta människors liv. Vad skulle du göra om din favoritkosmetika kom i plastförpackning? Och hur skulle du reagera om din favoritprodukt kom i återanvändbar förpackning? Skulle detta få dig att vilja köpa tillbaka? Detta är något företag har fått tänka om under de senaste åren.

Så vad är miljövänliga förpackningar?

Miljövänliga förpackningar är förpackningar som med tiden minskar sitt miljöavtryck. Detta kan ske på flera sätt såsom ingredienser, produktionsprocess och återanvändbarhet.

Många av oss är uppfostrade med "reducera, återanvända, återvinna". Idag är det viktigt att ett företag speglar dessa värderingar. För miljön och för att öka varumärkeslojaliteten för miljömedvetna kunder.

Är metallförpackningar hållbara?

Metall är lätt, hållbar, perfekt för återvinning och säker att använda. Aluminium är en vinnare för kosmetikaförpackningar och till skillnad från många andra material kan metall återvinnas för alltid utan att försämras eller kräva tillsats eller ny råvara i återvinningsprocessen. Aluminium har också en lägre smältpunkt än glas, vilket gör det mindre energikrävande att återvinna.

Hur byter man?

När du bestämmer dig för att byta till miljövänliga förpackningar finns det många saker att tänka på!

Att byta till en mer miljövänlig kosmetisk förpackning behöver inte innebära en massiv ommärkning av företaget, det är bara en enkel justering av materialet som används. Så länge användarupplevelsen är densamma kan switchen vara så liten. Att lansera en ny miljövänlig förpackning kan vara ett bra tillfälle att uppmuntra konsumenter att interagera med dina kosmetiska produkter genom marknadsföringstaktik som prover.

Saker du bör tänka på som företag: 

  • Effektivitet - Se till att förpackningen är lämplig för din produkt.
  • Testa produkten - Beställ ett prov, här på Tinware Direct erbjuder vi prover till våra kunder.
  • Konsekvens – Behåll kunderna genom att bibehålla användarvänlighet och effektivitet.

De här tipsen bör hjälpa dig genom det svåra beslutet att byta till miljövänliga förpackningar.

Den viktigaste faktorn är att se till att du hittar rätt produkt, vi har fantastiska prover som kan levereras till din adress snabbt, vilket kommer att göra dig lugn.

Hur kan vi hjälpa till?

Här på Tinware Direct har vi erfarenhet av att fylla metalllådor, kartongrör, skräddarsydda burkar och tuber. Vi kan hjälpa dig att hitta den perfekta förpackningen för ditt företag och ta oss an ALLA projekt. Inget projekt är för litet eller för stort för oss.

För mer information eller hjälp med att välja rätt förpackning för dina kosmetiska produkter, vänligen kontakta oss.


Du kanske också gillar Visa alla

Heart shaped tin packaging

Metal TIns: Det bästa förpackningsvalet för EU:s konsumenter

Fördjupa dig i bakgrunden till den ökande populariteten för metallförpackningar bland dina kunder.

Sustainability: protecting the environment

Att välja hållbara förpackningar: ett nyckelsteg mot att rädda planeten

Det är ingen överdrift: rätt förpackningsbeslut kan påverka vår miljö avsevärt. Oavsett om du är en småföretagare eller en del av ett små och medelstora företag, är dina val viktiga. Även om byte t...

Repurposed clip lid packaging

Låsa upp potentialen: 8 kreativa sätt att återanvända våra förpackningar

Vi har tagit fram spännande upcyclingidéer för våra förpackningar som du kan dela med dina kunder.