Företag i hela EU anammar hållbara förpackningar

Beräknad lästid: 3 min
Ferrero Roche
När konsumenternas efterfrågan på miljövänliga metoder ökar, ökar ledande varumärken sitt engagemang för hållbara förpackningar. I år gör de betydande framsteg när det gäller att använda material som sträcker sig från aluminium och kartong till helt biologiskt nedbrytbara ämnen. Låt oss fördjupa oss i hur dessa företag omvandlar sina förpackningsstrategier.

Ferrero

Konfektyrjätten Ferrero har upplevt en betydande tillväxt på 16 % sedan 2018. Denna tillväxt har dock ledde till ökade utsläpp, där förpackningar stod för 12 % av företagets scope 3-utsläpp. Ferrero är engagerad i att minska sin miljöpåverkan och genomför betydande förändringar. Företaget bakom Ferrero Rocher, Tic Tac och Kinder har som mål att göra 90 % av deras förpackningar återanvändbara, komposterbara eller återvinningsbara. De har redan nått 78 % monomaterialnivå för sina plastmaterial och har ersatt Rochers polystyrenlåda med polypropen, vilket eliminerar användningen av ny plast.

Tesco

Tesco, en stor brittisk stormarknad, har samarbetat med leverantören WEPA för att återvinna deras miljövänliga kartongförpackningar på ett unikt sätt. Kunderna kan nu köpa högkvalitativa toalett- och hushållsrullar gjorda av kartonger. Denna uppfinningsrika process kombinerar wellpapp för snabbköp och hemleveranslådor med andra återvunna material, med mindre resurser än konventionell papperstillverkning. Dessutom har de introducerat pappersförpackningar för sina mjukpappersprodukter och därigenom tagit bort plastförpackningar.

Walkers

Walkers Crisps, även känd som Lays i flera länder, är göra hållbarhet till en prioritet. De har introducerat nya pappersförpackningar för alla multipack, som syftar till att minska användningen av ny plast med cirka 180 ton årligen. Dessa nya papperspåsar kan återvinnas hemma och kommer snart att finnas tillgängliga i alla större stormarknader efter ett framgångsrikt försök i Tesco-butiker. Detta initiativ är en del av en bredare hållbarhetsplan från moderbolaget Pepsico, som syftar till att uppnå nettonollutsläpp till 2040 och eliminera jungfrulig fossilbaserad plast i chips- och snackspåsar till 2030.

LVMH

LVMH Beauty stör skönhets- och modebranschen med sina senaste planer på att ta bort alla plastbehållare från deras kosmetika- och skönhetssortiment. De introducerar Surlyn, ett hållbart alternativ som härrör från råvaror inklusive spillolja. Den brittiska modelegenden Stella McCartney deltar också och använder en komposterbar biobaserad plast känd som TIPA för sina förpackningar. Detta material ger de praktiska fördelarna med konventionell plast men är helt biologiskt nedbrytbart.

Lush

Lush anammar hållbarhet genom att använda avledd plast för sin produktförpackning. De använder flaskor certifierade av Prevented Ocean Plastic, samlade inom 50 km från en havskustlinje eller större vattenvägar. Detta initiativ förväntas förhindra att över tre miljoner plastflaskor förorenar våra hav.

Aldi

Aldi, en tysk stormarknad, har introducerat Storbritanniens första stormarknadsmärke. viner på pappersflaskor. Dessa 100 % återvinningsbara material hjälper Aldi att minska sitt koldioxidavtryck. De nya flaskorna är fem gånger lättare än glas, vilket resulterar i lägre koldioxidutsläpp från transporter.

Utforska fler hållbara initiativ

Intresserad av hur andra varumärken modifierar sina förpackningsmaterial? Ta en titt på den här artikeln om initiativet att göra Pringles-rör hållbara.

Vårt miljövänliga engagemang på Tinware Direct

Vi är fast beslutna att upprätthålla en miljövänlig och utmärkt verksamhet.Lär dig mer om vår klimatstrategi nu.

Upptäck din idealiska hållbara förpackning

Redo att em ? Vi har den perfekta förpackningen för att uppfylla dina miljömål. Vår aluminiumförpackning är perfekt för skönhetsprodukter inklusive krämer, vaxer och lotioner. Alternativt kan du välja våra kartongbehållare för torrfoder, örter och kryddor. Är du en ljusmakare? Prova vårt imponerande sortiment av plåtprodukter för återanvändbara förpackningar som aldrig går ur modet.

Du kanske också gillar Visa alla

Sustainable packaging

Förstå hållbara förpackningar: En djupgående titt

Upptäck allt du behöver veta om de olika typerna av hållbara förpackningar.

Image of hand pushing plastic packaging away

Övergång från plast till miljövänlig förpackning: En guide i fem steg

Upptäck de väsentliga stegen för att eliminera plastförpackningar från din affärsverksamhet och anta miljövänliga förpackningsalternativ.

Forest with sustainable packaging images

Miljövänlig förpackning avgörande för FMCG-företag

Med varumärken som tycker att det är utmanande att uppfylla sina hållbarhetsmål, blir betoningen på lämpliga förpackningar av FMCG-företag allt tydligare.