Skicka ett kraftfullt meddelande med din förpackningsdesign

Beräknad lästid: 3 min
Aluminium bottle packaging with multiple colours in background

HBTQ+ historiemånad har firats och hedrats i vissa delar av världen sedan 1994. Det månadslånga firandet fokuserar på att minnas historien om homosexuella rättigheter såväl som medborgarrättsrörelser.

Företag och varumärken är ofta angelägna om att delta i dessa firande. Förmodligen har företag en skyldighet att stå upp och stödja olika samhällen och minoriteter, men det är viktigt att närma sig detta på rätt sätt. Det finns många sätt för ett företag att visa att de är en allierad. Till exempel bör du ha en antidiskriminerande rekryteringspolicy inbäddad i ditt företags kultur. Du kan också lyfta fram ditt stöd genom designen och skapandet av dina produkter. Förpackningar ger en unik möjlighet här.

För att utforska detta, låt oss ta en titt på några av de främsta varumärkena som har visat sitt stöd till HBTQ+-gemenskapen genom sin produktdesign genom åren.

Taste The Rainbow

Det är omöjligt att tänka på de söta käglor utan att trolla fram en bild av en ljus och färgstark regnbåge. Detta är en viktig del av både deras marknadsföring och varumärkesidentitet. År 2020 beslutade varumärket att visa sitt stöd till HBTQ+-communityt genom sin förpackning.

I en genialisk kampanjstrategi skapade företaget unika förpackningar, tog bort alla färger och lämnade efter sig en grå, tråkig presentation. Detta var smart av två anledningar. Först framhävde det budskapet de ville förmedla:

"För stolthet är det bara en regnbåge som betyder något."

För det andra skilde sig förpackningen och deras produkt omedelbart ut från konkurrenterna. När allt kommer omkring är söta förpackningar nästan alltid färgglada.

Xbox

Skittles är inte det enda företaget som har använt sin förpackning och till och med en helt ny produkt för att visa sitt stöd till HBTQ+-gemenskapen.

2022 släppte Xbox en specialutgåvakontroll. Både förpackningen och produkten designades för att inkludera mer än 30 LGBTQIA-gemenskapsflaggor för att demonstrera intersektionalitet och enhet.

Produkten tog mer än tre år av forskning och utveckling med den ursprungliga idén som presenterades 2019 för att markera 50-årsjubileet av Stonewall Riots.

NYX Cosmetics

Slutligen skapade NYX en komplett produktlinje som utformades för att lyfta fram och främja könsflytande. Förpackningen som företaget skapade främjade idén att smink inte har något kön och uppmuntrade kunderna att uttrycka sin skönhet och känsla av sig själv hur de ville.

För att skapa produkterna och förpackningen samarbetade företaget med viktiga influencers och onlinekreatörer som var en del av kosmetikaindustrin och HBTQ+-gemenskapen.

Ge förändring som ledare för din bransch

Att använda din förpackning för att stödja en sak är ett smart val ur ett marknadsföringsperspektiv, men det är viktigt att se till att det kompletteras med meningsfull handling. Om allt ditt företag har är en ljus och färgstark etikett, kan det uppfattas som en dygdsignalering, även om detta inte var din ursprungliga avsikt.

Företag kan hjälpa stödgrupper som HBTQ+-gemenskaperna genom att lägga sitt stöd bakom välgörenhetsorganisationer, individuella kampanjer och skapa en kontorskultur som omfattar individuell identitet.

Vi hoppas att du tyckte att den här artikeln var både insiktsfull. Är du sugen på att lära dig hur man skapar en unik förpackningsdesign som skickar ett kraftfullt budskap till din publik? Om så är fallet, kontakta oss idag så hjälper vårt team dig gärna vidare.


Du kanske också gillar Visa alla

Heart shaped tin packaging

Metal TIns: Det bästa förpackningsvalet för EU:s konsumenter

Fördjupa dig i bakgrunden till den ökande populariteten för metallförpackningar bland dina kunder.

Sustainability: protecting the environment

Att välja hållbara förpackningar: ett nyckelsteg mot att rädda planeten

Det är ingen överdrift: rätt förpackningsbeslut kan påverka vår miljö avsevärt. Oavsett om du är en småföretagare eller en del av ett små och medelstora företag, är dina val viktiga. Även om byte t...

Repurposed clip lid packaging

Låsa upp potentialen: 8 kreativa sätt att återanvända våra förpackningar

Vi har tagit fram spännande upcyclingidéer för våra förpackningar som du kan dela med dina kunder.