Metal TIns: Det bästa förpackningsvalet för EU:s konsumenter

Beräknad lästid: 2 min
Heart shaped tin packaging

Vilket förpackningsmaterial fångar konsumenternas intresse? En ny undersökning visar att konsumenterna föredrar metallförpackningar, särskilt tennplåt och aluminium. Undersökningen, som leddes av Eviosys, visar att 63% av köparna identifierar metallförpackningar som en grönare förpackningslösning, som överskuggar de förhärskande plastförpackningarna.


Dokumentationen för 2024 avslöjar vidare att hela 90% av de europeiska företagen antingen satsar pengar på eller granskar hållbara förpackningslösningar.


Vad gör metallförpackningar till en hit hos kunderna?


Ur hållbarhetssynpunkt är det metall som tar hem segern. Hela 80% av den använda metallen stannar kvar i kretsloppet och bidrar därmed inte till kontinentens deponiproblem. Hela 94% av konsumenterna uppger att metallförpackningarnas miljöfördelar påverkar deras köpbeslut. Men hållbarhet är bara en del av historien.


Metallförpackningar har också hög motståndskraft, vilket garanterar produktsäkerhet under transport och därefter. Konsumenterna upptäcker ofta alternativa användningsområden för metallförpackningar, och metallburkar används ofta för förvaring av smycken.


Visuellt tilltalande aluminium- och plåtförpackningar är en fröjd för ögat och kommer garanterat att väcka konsumenternas intresse. Studier tyder på att varor i metallförpackningar betraktas som lyxvaror eller varor som uppfyller högre kvalitetskrav.


Övervinna affärsmässiga hinder


Trots de uppenbara fördelarna stöter företag på hinder när de övergår från andra förpackningstyper som plastbehållare.


För 33% av företagen är kostnaden den största stötestenen. Metallförpackningar är visserligen kostnadseffektiva, men utgifterna begränsas inte till behållarna. Aspekter som kundutbildning och marknadsföringsinitiativ bidrar till den totala kostnaden. Andra företag pekar ut materialtillgång (14%) och komplikationer i leveranskedjan (19%) som avgörande faktorer när de ändrar sina förpackningsval.


Trots detta är utvecklingen mot hållbarhet obeveklig. Prognosen är att 45% av företagen kommer att övergå till 100% återvinningsbara förpackningar 2027, och i slutet av nästa årtionde kommer 90% av företagen att ha gjort detta.


Den här trenden är inte förvånande eftersom beslutsfattare, miljöaktivister och marknadsföringsexperter är överens om att hållbara förpackningar är avgörande för att uppfylla framtida koldioxidmål.
När det gäller återvinningsbarhet är det bara två material som erbjuder en obegränsad lösning: Glas och metall. Allt annat material kommer i slutändan att bli avfall.


Våra exceptionella metallförpackningar


På Tinware Direct presenterar vi ett brett utbud av metallförpackningar i olika storlekar och mönster. Våra aluminiumburkar, som används för att förvara kosmetiska produkter som krämer och tvålar samt utvalda livsmedel, är en kundfavorit.


Allternativt är våra plåtburkar det bästa valet för ett brett utbud av produkter, från ljus till torrfoder, pulver, djurfoder och mycket mer.
Vi har åtagit oss att hjälpa företag inom alla sektorer att ta steget in i den cirkulära ekonomin med genuint hållbara förpackningar. Kontakta vårt team idag för att få veta mer.


Du kanske också gillar Visa alla

Ferrero Roche

Corporations Across EU Embrace Sustainable Packaging

Big brands are now exploring sustainable packaging. Discover more.

Heart shaped tin packaging

Metal TIns: Det bästa förpackningsvalet för EU:s konsumenter

Fördjupa dig i bakgrunden till den ökande populariteten för metallförpackningar bland dina kunder.

Sustainability: protecting the environment

Att välja hållbara förpackningar: ett nyckelsteg mot att rädda planeten

Det är ingen överdrift: rätt förpackningsbeslut kan påverka vår miljö avsevärt. Oavsett om du är en småföretagare eller en del av ett små och medelstora företag, är dina val viktiga. Även om byte t...